Sportletsels

U bent een recreatief sporter of een professioneel atleet. Kortom, sport is belangrijk voor u en u zoekt iemand die dat begrijpt.

Wij hebben een ruime ervaring in de behandeling van sportletsels. In onze praktijk zien we heel wat sporters die kampen met chronische overbelastingsletsels, zoals achillespeesontsteking, hielspoor, runner's knee, tenniselleboog enz.. Om deze mensen beter te helpen, hebben wij onlangs de geavanceerde Shockwave Therapy technologie in huis gehaald. De bewezen resultaten bij chronische peesontstekingen zijn indrukwekkend. Lees hier meer over Shockwave Therapy.

Briek Thijssen foto: Kenzo Vermeesch

 

Beginnen met gezond sporten ?

De heilzame effecten van gezond sporten zijn u wellicht bekend:

Gezondheid.be vat de voordelen van gezond sporten als volgt samen: "Sporten houdt je niet alleen fit en gezond. Je ziet er ook goed uit, je hebt een mooier figuur, je bent minder snel moe en je vecht beter tegen ziektes."

Mogelijk heeft uw arts u aangeraden om wat meer te gaan sporten of u bent er al op eigen houtje aan begonnen. Dan heeft u wellicht ondervonden dat het niet zo gemakkelijk is om te beginnen met sporten en zeker niet om het vol te houden. Weet echter dat u met een goede begeleiding de valkuilen vermijdt waardoor veel beginnende sporters er al snel ontgoocheld de brui aan geven.

Onze therapeuten geven het goede voorbeeld en doen zelf actief aan sport:

Koen is een gepassioneerd wielerliefhebber, Christa volleybalt en fietst, Joren loopt af en toe een marathon, Laura heeft de dodentocht gewandeld, Thomas fietst en Eva is actief in de paardensport.

Onze zonen Gerben en Briek zijn actief in de wielersport en het tennis. Gerben is profrenner bij InterMarché-Circus-Wanty en Briek werd Vlaams en vice-Belgisch kampioen tennis.

Wij ondervinden dus zelf de deugdzame effecten van gezond sporten aan den lijve ! Deze ten velde opgedane sportervaring helpt ons zeker om zowel beginnende als ervaren sporters te begeleiden.

Gerben

Gerben Thijssen